Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

I. Az Ópályiak Baráti Köre Fogathajtó Lovas Szakosztálya szezonzáró háziversenyt rendez a községi futballpályán, 2008. szeptember 28.-án vasárnap 13 órakor. A három helyi fogat mellett két jármi és két ecsedi fogat versenyez majd. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.
II. Az Ötv. 12 § alapján Ópályi Község Képviselő-testületét rendes ülésének megtartására a Falusi Múzeum és Falusi Galéria Pénzes György termébe 2008. szeptember  29-én (hétfőn) 16 órára  összehívtam. A következő napirendi pontokat fogjuk megtárgyalni.
1./ Beszámoló a két ülés között végzett munkáról, fontosabb közéleti eseményekről, lejárt határidejű határozatokról.
2./ Előterjesztés az Önkormányzatok adósságrendező eljárásainak szabályairól
3./ Ópályi Község Önkormányzata 2008. évi I. féléves gazdálkodásáról szóló beszámoló
4./ Előterjesztés a közös mezőőri szolgálat társulási megállapodásának elfogadására.
5./ Előterjesztés az Önkormányzat gazdálkodásának helyzetét javító intézkedésekről, melyek legalább egy éves távlatban azonnali eredményt hoznak
6./ Előterjesztés az ÖNHIKIS pályázat beadásáról
7./ Előterjesztés a nehéz anyagi helyzetbe került önkormányzatok egyéb támogatásáról(6/3-as)
8./ Előterjesztés az önkormányzati tulajdonú ingatlanok el, illetve bérbeadásáról
9. / Előterjesztés a "CINKÉS" hegyi szeméttelep rehabilitációjáról
10./ Előterjesztés Ópályi Község Önkormányzatának első lakáshoz jutók támogatásáról szóló  
11./ 2002(VI.03) rendelet módosítására.
12./ Előterjesztés IKSZT pályázat megvalósítására
13./ Előterjesztés adósságrendező hitel felvételére és a számlavezető bank megváltoztatására
14./ Előterjesztés a 2009. évi BURSA HUNGARICA ösztöndíjpályázathoz való csatlakozásról
15./ Előterjesztés a Képviselő-testület feloszlatásáról. Az előterjesztések a www.opalyi.hu honlapon, a hírek menüpontban olvashatók.

Mint látható az előterjesztésekből, nagyon komoly döntések előtt áll a képviselő testület. Nem tudom milyen kifogásokat találnak majd a képviselők, mivel az írásos előterjesztéseket a testületi ülést megelőzően 10 nappal eljuttattuk a képviselőkhöz, így a bizottságoknak is bőven maradt ideje a testületi anyag megtárgyalására. Remélem a döntésképtelen helyzet megváltozik, és a képviselők meghozzák még a számukra kellemetlen döntéseket is, csupán a falu érdekét és nem egyéni érdekeket kell szem előtt tartani. A testületi ülésről a mátészalkai M1 televízió felvételt készít, amit a következő héten sugároznak majd.

III. Szentpéteri Szabolcs körjegyzőt Nyírbogdány Község Képviselő-testülete a település jegyzőjévé kinevezte 2009. január 1.-i hatállyal. A körjegyző közszolgálati jogviszonyának 2008. december 31.-i megszűnése miatt szükségessé vált a körjegyzői pályázat kiírása, ami megjelent az Önkormányzati Minisztérium hivatalos lapjában a Belügyi Közlönyben. Olyan pályázó jelentkezését várjuk, aki igazgatásszervezői vagy állam és jogtudományi doktori képesítés vagy okleveles közgazdasági menedzser képesítés, legalább 2 éves jegyzői munkakörben eltöltött gyakorlat, közigazgatási vagy jogi szakvizsga. A pályázat elbírálásánál előnyt élvez pénzügyi szakképesítéssel rendelkező pályázó. A beadási határidő 2008. szeptember 30.

IV. Újabb szemét ügy kerül pénzébe az önkormányzatnak. Névtelen bejelentés érkezett a Környezetvédelmi Minisztériumhoz a "Cinkés" hegyen uralkodó állapotok miatt. Kötelezték önkormányzatunkat az ott lévő szemét és építési törmelék elszállítására a Bio-Pannonia Kft szeméttelepére. Ez várhatóan több százezer forint kiadással jár. A szeméttelephez vezető utat kiárkoltatom. A Cinkés hegyre mindennemű szemét kiszállítása tilos, ugyancsak tilos onnan homokot hordani!

Ópályi, 2008. szeptember 24.
                                                                    Erdélyi Miklós
                                                                     polgármester