Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Ópályi Község Polgármesterétől
4821 Ópályi, Rajk László u. 4. sz.
Telefon: (44) 407-551, 407-539

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

1. Tisztelettel hívom a Község Lakosságát az augusztus 20-i Szent István Napi Ünnepségre, a község sportcentrumában található nagyszínpadhoz. Az ünnepség 10 órakor a Himnusszal kezdődik, majd a Polgármester köszönti az ünneplő közönséget. Ezután szavalat következik Veress Imréné lelkész előadásában,  majd református szertartás szerinti Istentisztelet következik. Az ünnepséget a Szózat zárja. Az ünnepséghez hozzátartozik a színpadnál levő kemencékben az "Új kenyér" megsütése. Várjuk a kenyérsütő csapatokat. Jelentkezni lehet: Pusztai Balázsné művelődésszervezőnél.

2. Dr. Széll Ferenc háziorvos úr megkeresése alapján értesítjük Ópályi 55 életév feletti női és 60 év feletti férfi lakosságát, hogy 2008. augusztus 27-28-án 8-15 óráig csontsűrűség vizsgálat lesz a Művelődési Ház nagytermében. Információ és bejelentkezés a felnőtt háziorvosi rendelőben: 407-672. A csontsűrűség mérés ingyenes.

3. Községünk belterületén szúnyogirtás lesz a hétvégén.  Az elmúlt időszak esőzései és a Kraszna áradása miatt olyan pangó vizek keletkeztek, melyben elszaporodtak a szúnyoglárvák. Szinte elviselhetetlenné vált az esti órákban a szabadlevegőn történő tartózkodás. Emiatt megrendeltem a Szat-Rep Kft-től (Németh Sándor és csapata) a szúnyogirtást. A költségek felét Tárkányi Csabáné elnök asszony ígérete szerint a "Boldog Családokért Egyesület" fogja fizetni. Az önkormányzatnak így a költségek másik felét kell állni.

4. A Bio-Pannónia Kft. értesíti a község lakosságát, hogy az augusztus 20-ra eső szemétszállítást augusztus 23-án szombaton fogja végezni.

5. ÉRETTSÉGIZNI VÁGYÓK FIGYELEM!
A 2008/2009-es tanévben is szeretnénk gimnáziumi osztályt indítani Ópályiban. Erre azonban csak megfelelő létszám esetén van lehetőségünk. Az Esze Tamás Gimnázium beiratkozási feltételeiről érdeklődni lehet Darabi Krisztinánál (Ópályi Ságvári E. u. 43). Jelentkezési határidő 2008. augusztus 22.

6. Élelmiszercsomagokat nyert az önkormányzat. Az EUINT-Gyermekétkeztetési Alapítvány pályázatán sikerrel vett részt önkormányzatunk. 4,1 tonna tartós élelmiszer csomag kerül kiosztásra, melyet 250 család fog megkapni. A pályázaton nyert élelmiszert 60 év feletti nyugdíjasok, létminimum közelében élők, sok gyermekes családok és munkanélküliek kaphatják. A pályázat szigorú elszámolású, minden tétel átvételét külön aláírással kell igazolni. A pályázatot Drabik Péter képviselő a Jókai Mór ÁMK Igazgató-helyettese készítette, melyhez segítséget nyújtott Szentpéteri Szabolcs jegyző. A most segélyben részesülők névsorát az önkormányzattól kapott lista alapján állították össze. Még ez évben háromszor lesz hasonló segélyosztás, így várhatóan az elkövetkező segélyosztáskor minden rászoruló fog kapni segélycsomagot.

Ópályi, 2008. augusztus 15.
Erdélyi Miklós
             polgármester