Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Ópályi Község Polgármesterétől
4821 Ópályi Rajk L. u. 4

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

1./ Az idősek karácsonyi ünnepségére 2007. december 21-én, pénteken 13 órakor kerül sor az Általános Iskola tornatermében. A Képviselő-testület döntése értelmében minden nyugdíjas korú (a nőknél 60. évtől, férfiaknál 62. évtől) ajándékutalványt kap. Az utalványok átadására az ünnepi műsort követően kerül sor, melyet a Görög Katolikus egyház szervez.

2./ A Görög Katolikus Templomban 2007. december 20-án este 18 órakor lesz a karácsonyi koncert. Fellép az Ádám Jenő Pedagógus Kórus, az Esze Tamás Gimnázium Énekkara, és a Happy Nation Énekeggyüttes, vezényel Csányi Ottó

3./ Nyírparasznya és Ópályi Képviselő testülete úgy döntött, hogy a jegyzői feladatokat 2008. január1-től körjegyzőségben oldja meg. Körjegyzőnek Szentpéteri Szabolcsot, Ópályi jegyzőjét választották. Mindkét falu Képviselő-Testülete önállóan fogja feladatát elvégezni, a szakmai munkát a Körjegyzői Hivatal a körjegyző vezetésével látja el. 2008-ban közel 8 millió forint támogatást kapunk a körjegyzőségre.

4./ 2008. december 28-án 9 órakor közmeghallgatás lesz a Polgármesteri Hivatal Nagytermében. Testületi üléssel egy időben lesz a közmeghallgatás. Mindenkit szeretettel várunk, akinek közérdekű kérdése, felvetése van.

5./ A BIO-PANNÓNIA Kft tájékoztatja a lakosságot, hogy a 2007. december 26.  szerda ünnepnapra eső szemétszállítást 2007. december 28-án pénteken végzik el.

6./ Árajánlatokat kértem az Általános Iskola konyhájának üzemeltetésére. Három ajánlat érkezett, ebből kettő 8-10 millió forinttal volt magasabb költségű, mint a jelenlegi működtetés. Egy ajánlat valamivel kedvezőbb volt, mint a mostani működtetés. A Képviselő-testület úgy döntött, hogy továbbra is a régi formában működteti az iskolai konyhát. Közben sokféle számítás alapján kiderült, hogy közel 10 millió forintos támogatással működik a konyha vagyis a bevételek nem fedezik a kiadásokat. A Képviselő-testület kötelezte az intézményvezetőt, hogy a nyersanyagok beszállítóját hirdetés útján történő ajánlattételi felhívással válassza ki, és vizsgálja felül a nyersanyag normát, illetve a térítési díjakat.

7./ Kedves Polgármester Úr! Kellemes Karácsonyi ünnepeket és eredményekben, örömökben gazdag, békés, boldog Új Évet kívánok Önnek és kedves Családjának, a községi képviselőtestület tagjainak, a község lakosságának. Üdvözlettel: Dr. Fábián Lajos
A fenti üzenetet kaptuk Dr. Fábián Lajostól, aki 1946-től 1949-ig Ópályi jegyzője volt. Hasonló jókat kívánok én is Lajos bácsinak.

8./ Aranykoronát keresünk. A régi szeméttelep rekultivációjához pályázati pénzt fogunk kapni, de ehhez szükséges a jelenleg is termelőszövetkezeti tulajdonként szereplő terület önkormányzati tulajdonba vétele. Ha valakinek van eladó aranykoronája, jelezze a Polgármesteri Hivatalban.

Ópályi, 2007. december 18.                                   

Erdélyi Miklós
polgármester