Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban


Kedves Civilszervezet Vezető!


Lassan véget ér az uborkaszezon, és beindul az "élet".
Bizonyára értesültél már róla, hogy a 2007-2013-as Uniós pénzek felhasználása körüli vita lassan lezárul. Az UNIÓ részben már elfogadta, részben még újabb átgondolásra visszaadta fejlesztési terveinket.
Néhány pályázat már kiírásra került, de a civilszervezeteket  érintő pályázatok csak a közeljövőben kerülnek kiírásra.

A kistérségben a HVI (Helyi Vidékfejlesztési Iroda) koordinálásával megkezdődött  a Leader Vidékfejlesztési Akciócsoport szervezése. Az Akciócsoport megalakítására megjelent a Földművelődésügyi és Vidékfejlesztési miniszter rendelete, mely szabályozza az akciócsoportok megalakulásával kapcsolatos kérdéseket.

Az Akciócsoportok megalakításánál tovább "szigorodott" a szektorok közötti együttműködési kötelezettség. Az előző   50 % + 1 fő helyett 60 %-ban kell a civil és vállalkozói szféra részvételét biztosítani.
Tovább szigorodott  a szakmaiság, mint kritérium. Az akciócsoport tagjai közül 20 főnek kell rendelkeznie vidék, terület és közösség fejlesztési gyakorlattal.

Ezt a lehetőséget, hogy tagjai legyünk az akciócsoportnak nem szabad kihagyni, mondhatnám azt, hogy nélkülünk "nem tud" megalakulni.
Ezért arra kérek minden civil vezetőt, vegye fel a kapcsolatot polgármesterével, tájékozódjon a regisztrálás körülményeiről, és amennyiben megfelel a miniszteri rendeletben leírtaknak, regisztráljon a HVI irodában, Mátészalkán.

HVI iroda pontos címe: 4700 Mátészalka, Ipari út, Inkubátor Ház E/24 iroda
Iroda vezető: Izsó Gabriella, elérhetősége:  30-336-55-89

A regisztrálás elvégzésére nincs sok idő, az Akciócsoportnak szeptember 20-ig meg kell alakulnia.

Kérdéseitekre szívesen válaszolok a fenti elérhetőségeken.

Szeptember végén lesz egy konferenciánk (jelenleg szervezés alatt áll), melynek egyik témája a LEADER program, melyre a későbbiekben meghívót kaptok.


Ópályi, 2007. augusztus 27.
Üdvözlettel: Erdélyi Ilona
ügyvezető
Kistérségi Civil Forrásközpont