Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

Ópályi Község Polgármesterétől
4821 Ópályi Rajk L. u. 4
Tel: 407-551, 407-539

Polgármesteri Tájékoztató

1./ Sakkszimultán ópályiban: 2007. augusztus 6-án, hétfőn, 18 órakor a Művelődési Házban Ravasz László nemzetközi mester sakkszimultánt ad. Várjuk a sakkozni vágyó érdeklődőket.

2./ A Bio Pannonia KFT, akivel a Képviselő Testület a szilárd hulladék elszállítására szerződést kötött. Mint ismeretes a Képviselő Testület döntése értelmében, a 70 év felettiek szemétszállítási díját a Képviselő Testület átvállalta, tehát nekik a szemétszállítás ingyenes. Többen jelezték nekem, hogy a számla ennek ellenére a Bio-Pannonia KFT –től részükre is megérkezett. Utasítottam a jegyzőt, hogy pontosítsa a kedvezményre jogosultak névsorát, a Bio-Pannonia KFT-vel, hogy a jövőben ne forduljon elő ilyen kellemetlenség. Felhívom a 70 év felettiek figyelmét, hogy a fenti kedvezményre való jogosultságot jelezze a Polgármesteri Hivatalban.

3./ Kistérségi szervezésben működik a jelzőrendszeres házi gondozás. Ez azt jelenti, hogy a készüléket igénybe vevő baj esetén megnyomja a készülék gombját, és a készenlétben levő gondozó mobil telefonon értesítést kap, hogy kinek jelzett a készüléke. Ezt követően a gondozó megjelenik, és a szükséges segítséget megadja. Jelenleg öt készülék van ópályiban, de lehetőség van újabb tíz készülék kihelyezésére. Az igényfelmérés folyamatban van. Aki úgy érzi, szüksége van a fenti szolgáltatásra, az a házi gondozónak Juha Miklósné Évikének jelezze az elkövetkező héten.

4./ 2007. augusztus 7-én a Képviselő Testület 13 órakor ülést tart, melyen a Polgármester beszámol a legutóbbi testületi ülésen történt eseményekről, lejárt határidejű határozatokról. Napirenden szerepel a 2007. évi költségvetés módosítása, a Jókai Mór ÁMK tanévkezdése, beszámoló a Mezőőri Szolgálat munkájáról, az intézmények további működésének ésszerűsítése, és kérelmek elbírálása.

5./  Dícséretet kaptak az Ópályi Polgárőrök:
Nyírbátorban tartották meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei polgárőr napot, ahol több település polgárőrségének munkáját ismerték el. Az Ópályi Jeremcsuk László Polgárőr Egyesület elnöke Herdon Béla vette át az ópályi polgárőrök munkáját elismerő oklevelet. Az elmúlt időszakban az ópályi polgárőrök a rendőrséggel közösen több rendszám nélküli vagy hibás rendszámú gépkocsit derítettek fel, és vontak ki a forgalomból. Az akciók során több lejárt műszaki vizsgával rendelkező gépkocsit találtak. Több állati erővel vont járművet igazoltattak, melynek hajtói nem rendelkeztek hajtási engedéllyel. Egyik legnagyobb, szinte minden napos tevékenységük a postai kézbesítők kísérése. A nyári időszakban két-három személygépkocsival, két-két polgárőr rendszeresen figyelemmel kíséri Ópályi intézményeinek területén az éjszakai mozgásokat, ezen túl rendszeres éjszakai szolgálatot is tartanak a településen. 2007-ben öt darab ellopott kerékpárt találtak meg, és juttatták vissza tulajdonosának. Nagyon jól együttműködnek a helyi rendőrökkel, a határőrséggel, a Vám- és Pénzügyőrséggel, és a helyi lakossággal.

Ópályi, 2007. augusztus 3.                    
                                                    

                           Erdélyi Miklós
                            polgármester