Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban

A mátészalkai Esze Tamás Gimnázium és az Ópályi Polgármesteri Hivatal közös kezdeményezésére 2004-ben sikeresen beindult a gimnázium kihelyezett esti tagozata községünkben. A gimnázium pedagógusai hetente két alkalommal tartottak órákat a Jókai Mór Általános Iskolában. Az új lehetőség iránt nagy volt az érdeklődés - 2004 szeptemberében kb. 40 fő jelentkezett - viszont első év végére az osztálylétszám 20 főre csökkent. Sajnos sokan nem tudták megoldani család és munkahely mellett, hogy még egy feladatot vállaljanak.
2007 májusában az évzáró vizsgák után a tanulók írásbeli érettségit tettek, majd június 22-23-án következett a szóbeli megmérettetés. Ma már az osztály mind a 20 tanulója érettségi bizonyítvánnyal büszkélkedhet. Egyikük pedig - Csicsák Melinda - felvételt nyert a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karára.
A fárasztó szóbeli vizsgákat követő vasárnap délután az érettségi banketten oldódott a feszültség, ahol együtt mulatott tanár és diák, felelevenítve a 3 év pillanatait.
Véleményem szerint egy nagyon jó csapat kovácsolódott össze, azt évek alatt igazi osztályközösség alakult ki. Bebizonyították, hogy felnőttként, család, munkahely és a mindennapi gondok mellett is túl lehet jutni a nehézségeken.
Gratulálok nekik, és remélem lesznek még követőik, hiszen a 2007/2008 tanévben azt tervezzük, hogy egy újabb osztályt indítunk, amennyiben lesz elegendő jelentkező.

Darabi Krisztina osztályfőnök