Untitled Document
Óvodai kapacitásbővítés
Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Ópályiban


POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ

1. "A munkahely teremtés tényleg közügy" címmel lakossági fórum lesz a Művelődési Házban 2007. április 26-án 18 órakor. A fórumon a munkahely teremtés lehetőségéről, forrásairól a foglalkoztatás művelés lehetőségeiről lesz szó. A fórum házi gazdája az Észak-alföldi Regionális Teleházak Közhasznú Egyesülete. Várjuk a téma iránt érdeklődő lakosokat.
2. Vidékfejlesztés az Európai Unióban és Magyarországon 2007-2013 között címmel Dr. Ángyán József a Gödöllői Szent István Egyetem professzora tart előadást a Művelődési Házban 2007. május 4-én 18 órakor. Kérem, jöjjön el, hallgassa meg az előadást és nyilvánítson véleményt, hogy valóban közügy lehessen a vidékfejlesztés.
3. Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület helyi termékfelmérést kezdett. Szeretnék összegyűjteni a megye településein előállított árucikkeket. A kistermelőknek szeretnének segíteni a talpon maradásban, a lakosságnak, pedig abban, hogy megtalálják a falvakban készített termékeket. A felmérés alapján kiadványt készítenek, ami tartalmazni fogja a termelők nevét, elérhetőségüket és termékeiket. Ha valaki jelentkezni akar termékével, vagy többet akar megtudni az akcióról keresse a Polgármestert (telefon: 06-30-229-3341.)
4.  Ebek veszettség elleni pótoltására 2007. május 5-én szombaton reggel 8 órától - 12 óráig kerül sor a daráló udvarában. Aki az ebek pótoltását elmulasztja azt a hivatal az ebek összeírását követően szabálysértési birsággal, sújtja, amelynek összege 50.000.- Ft-ig terjedő és szükség szerint ismételhető.
5. A Közlekedési támogatás benyújtásának határideje: 2007. április 30. Felhívjuk az érdekeltek figyelmét a határidő elmulasztása a támogatásból való kizárást, vonja maga után.
6. Ingyenesen biztosít töltésnek való földet Vánszku Zoltán a Széchenyi utcából. A halastavat bővítik és az onnan kikerült földet lehet elszállítani, csak a fuvardíjat kell kifizetni.
7. Jelentős összegű az önkormányzat által kivetett adók befizetéséből adódó hátralék. A Polgármesteri Hivatal a hátralékos adók behajtását megkezdte a napokban postázott fizetési felszólításokat követően az adós személynek 15 napja van a hátraléka rendezésére, ellenkező esetben gépjárműadó esetében kezdeményezi a hivatal a gépjármű közúti forgalomból történő kivonását, egyéb adónemek esetében ingóvégrehajtásra kerül sor.
8. A korábbi években felvállaltuk a közterületek mellett az utcák füves területeinek rendben tartását, nyírását. Az eddig használt önjáró fűnyírót az Ópályiak Baráti Köre biztosította erre a feladatra. A gép teljesen elhasználódott, felújítása igen nagy költséggel lehetséges. Új fűnyíróra a hivatalnak nincs pénze. Amennyiben továbbra is igénylik ezt a szolgáltatást, úgy kérem járuljanak hozzá adományaikkal egy új fűnyíró vásárlásához. Adományaikat a Polgármesteri Hivatalban lehet befizetni.

Ópályi, 2007. április 23.
         Erdélyi Miklós
          polgármester